Mokambo 100%arabica Grand Espresso 1000gr
Olaszországban, Abruzzo tartomány, a vendéglátás fellegvára.A tartomány vezető kávés cégének topp kávéja a Grand Espresso.A MoKambo a Grand Espresso csokis krémes ízével teljes öszhangot alkot Abruzzo kíválló boraival és rendkívül finom vacsoráival.
100% arabica kávé, mégis határozottan krémes ,jó beálítással megtartja a cukrot .Kiváló minőségű 100% arabica kávé. Melyet pörkölés után még szemenként válogatnak,hogy ne legyenek töredezett szemek.
Röviden lassú lefolyással főzve rendkívül csokis ízt ad.A darálásakor jó minőségű kések és a rövid darálási idő javítja az aroma megtartását. Grandi Arabica szemes kávé Brazil Santos NY2-16/18 az etalon kávé, Costaricai Tarrarzu, Kolumbiai Medelin , válogatott arabica keveréke. A válogatás a nyerskávé színárnyalata és mérete alapján történik. Fajtánként pörkölik, cuppingolják, majd pihentetés után újra keverik a különböző méretű pörkölt bab szemeket , mely újabb cupping teszt alapján kerül véglegesítésre. Markáns, étcsokoládés aromavilág, és megfelelő adagolásnál hatalmas, krémes test jellemzi. A sötét pörkölés és a fajtaösszetétel miatt, arabica létére nem igényli a kifejezetten magas hőmérsékletet. Javasolt adagolás: 8 gr./espresso”
Összetétele: 100% arabica
"Tipikus olasz pörkölésű kávébabok, felületük selyemfényű, csillogó. Szép egyenletes pörkölés, töredezett szemek nélkül,mivel szemenként válogatott kávé keverék. A válogatást úgy végzik hogy a szemek egy csövön egyenként lehullanak, és oldalról levegővel fújják így a könnyebb szemek kirepülnek. Átlagos őrlési finomsággal, és alacsonyabb vízhőmérséklettel érdemes elkészíteni. Lefolyása sűrű, krémes, szinte olajfestékszerű. A krémesség 100% arabika létére bőséges, olajossága, állaga nagyon jó. A cukrot tartja és szépen feltapad a csésze falára. Ízében érezni, hogy nagyon törekedtek a harmóniára. Minden szépen egyensúlyban van, semmi kiugrás. Ízvilágát egy erőteljes csokoládés vonal uralja, amibe szépen simulnak bele a mogyorós, pörkölt diós, marcipános-mandulás aromák. Nagyon szépen megkomponált keverék. Igazi desszertkávé kategória, amely egy akár egy édesség helyettesítője is lehet. Leginkább eszpresszónak vagy risztrettónak ajánljuk, de tejes italok alapjaként is kiválóan szerepelt." Tej hozzáadásával kakaóssá válik.
Reggelire rendkívül finom egy friss kifli vagy croasan mellé csokis Caffe Latte-ként kortyolni..
Röviden főzve a leg kellemesebb ,de tejjel hígitva is csokis íze dominál.Hőfok érzékeny ,túl magas hőmérsékleten keserübbé vállhat.